torsdag 27 januari 2011

Varför klaga?

Vi klagar väldigt mycket över saker och ting. På bloggar, i tidningar och övrig press. Det är lätt att hitta något att klaga över, lätt att skriva om det och lätt att få medhåll.
Idag tänkte jag vända på detta och istället komma med positiv kritik!
En närstående har precis genomgått en mycket stor operation i Malmö. 8 timmar med tre kirurger!
Därefter uppvak och eftervård på kirurgens avdelning i ett antal dagar.
Jag tycker att det är otroligt att kunna få denna behandling i stort sett gratis. Tänk om det varit i USA eller något annat land med privata försäkringar. En person som är sjuk ofta kan inte teckna en försäkring eller får betala fantasisummor i premier. I Sverige hjälps vi åt med att betala skatt och kan då få behandling i världsklass på sjukhusen. Jag inser att det finns mycket att förbättra i Svensk sjukvård men just i detta fallet har det fungerat alldeles utmärkt.
All personal, från läkare till vaktmästare, har varit väldigt hjälpsamma och visat stor empati men framförallt visat en stor kunskap.
Det är fantastiskt att det finns sådana människor inom den vård som vi, jag också, gnäller så mycket över. De är värda all heder!
Att kunna få ta del av dessa människors arbete och känna sig trygg utan att behöva ruinera sig gör att Mona Sahlins ord "Det är sexigt att betala skatt" känns välmotiverade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar