tisdag 4 januari 2011

El idiotos

 Jag blir så förbannad på dessa elbolag som tillsammans med regeringen sitter och knåpar ihop än den ena än den andra dåliga ursäkten för att ta ut hutlösa priser. Regeringen springer i miljörörelsernas ledband och tror fullt och fast på att en hög elskatt är vägen till ett så kallat grönare samhälle.
 Vårt samhälle är beroende av el vare sig regeringen eller miljömupparna vill det eller ej. Vi behöver el för att kunna driva vår industri och för att leva och bo på ett drägligt sätt i vårt klimat.
 Det är självklart att vi kan spara el men hur många människor springer runt och tänder lampor i onödan? Eller har spisen igång för att det är roligt?
 För att få hållbara lösningar så måste man presentera alternativ. Subventionera små vindkraftverk till gårdar och privatägda hus till exempel och se till att få tummarna loss vad det gäller sol- och vågkraft så att priset motsvarar effektiviteten. Om man istället för att pressa elkonsumenterna med högre och högre taxor gav dem ekonomiskt utrymme att verkligen förändra sin elkonsumtion hade mycket mer blivit gjort för ett grönt samhälle.
 Sedan har vi elproducenterna. Dessa fullständigt skrupelfria profitörer som för ett halvår sedan gick ut med löfte om att kärnkraftverken och vattenkraften skulle fungera i vinter. Vad kör kärnkraftverken på nu, 60%?
Om jag arbetade 60% skulle jag bara få lön för 60% och definitivt ingen bonus. Men, eftersom vi konsumenter får betala för elproducenternas inkompetens så spelar det företagsekonomiskt ingen roll. Snarare tvärtom. Ju mindre man producerar desto mer kan man ta betalt och desto mindre sliter man på anläggningar och behöver inte så mycket personal heller.
Det är dags att rensa ut nu!
http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article8365055.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar