fredag 4 februari 2011

Sluta snacka nu

Det är ju duktigt av Ulf Kristersson att komma på hela tre saker i socialförsäkringssystemet som inte är så bra. På 100 dagar bara. Synd bara att under den tiden har en och annan medborgare blivit utförsäkrad och behandlad som något katten släpat in. Men, det är smällar någon annan än Uffe får ta. Tur att det handlar om sjuka människor annars hade de kanske orkat protestera mera.

-----Sluta snacka nu och se till att sätta fart!
Människor far riktigt illa av den behandling de utsätts för medan alla ansvariga utreder och inte presterar något för att hjälpa.

Hur lång tid behöver man för att konstatera att sjuka människor far riktigt illa och försäkringskassan klarar inte av att hantera sina ärenden? Om man startar från att ha absolut ingen kunskap alls i ämnet så bör det ta cirka 10 minuter!
Försäkringskassan har 17,000 ärenden om året som överklagas och där försäkringstagaren får rätt. Visst, de har miljoner ärenden men det handlar ändå om 17,000 gånger som en människa måste slåss extra för att få det de har rätt till. Det hade varit bättre om det varit tvärtom.

Jag har skrivit det förr och skriver det igen. Återigen handlar det om respekt för medmänniskan.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8506417.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar