tisdag 15 februari 2011

Sjukt - Nej tack!

Vi lever i en sjuk värld. Filmer och dataspel med sanslöst våld och förnedring sprids av penningkåta marknadsförare. Lemlästningar, våldtäkter och mord pumpas ut över oss och ju mer vi utsätts för desto mer normaliserat blir det. Ingen reagerar nuförtiden när filmerna visar dessa sjuka inslag. Möjligen kan vissa kommentera huruvida det är tillräckligt med tarmar och blod. Eller om kvinnornas skräckfyllda tjut är trovärdiga. Hur man nu kan bedöma det? Jag har lyckligtvis aldrig hört en kvinna skrika av skräck och inte heller sett tarmar hänga ut. Förmodar att det har inte så många andra heller.
Det värsta är att samtidigt som vi blir matade med dylikt skit på film så sker det i verkligheten också. Massavrättningar och systematiska våldtäkter. Tortyr och förnedring.
Problemet är att vi reagerar allt mindre på verkliga händelser. En våldtäkt mer eller mindre. En torterad samhällskritiker hit och dit. Vi anpassar språket till att normalisera vulgariteter och okvädningar.
Det är dags att ta sig själv i kragen och säga Nej tack. Vi vill inte se mer våld av extremkaraktär. Det finns det tillräckligt av i verkliga livet ändå. Som jag sagt tidigare: Lite mer respekt mellan människor behövs!
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/kulturochnoje/article8553551.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar