torsdag 17 februari 2011

Miss i mössa


Det är vackert med päls. Det är också helt onödigt och tyvärr nuförtiden sammankopplat med en hel del lidande för djuren. Vilda djur kan inte på ett bra sätt födas upp i stora mängder. Det fungerar på zoo där enstaka individer kan vistas i ordentliga hägn men att driva en kommersiell uppfödning med små burar och fullständigt felaktiga levnadsförhållanden för djuren är förkastligt. Men att, som en del fanatiker gör, bryta upp burar och släppa ut djuren så att de dör en långsam död är lika förkastligt.
Att göra pälsar av vilda djur som av en eller annan anledning skjutits kan vara okej tycker jag om djuret fått leva fritt. Det är onödigt att pälsen skulle förfaras.
Som offentligt avlönad person måste vår kronprinsessa ta ansvar för vad hennes attribut ger för signaler. En blårävstofs på mössan kan ju se trevligt ut men med tanke på hur den kommit dit så ger det en fadd eftersmak.
Sedan kan man diskutera om kungafamiljen verkligen skall ta emot och göra reklam för vissa produkter. De skall ju faktiskt representera Sverige och inte sig själva eller vissa producenter.
Det är stor skillnad på uppfödning av vilda djur och tamboskap. För tamboskapen finns möjligheter att leva ett drägligt liv i fångenskap. Det finns dessutom ett behov hos oss människor att äta kött oavsett vad alla veganer anser.
För övrigt anser jag att Victorias mössa är ful.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8569006.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article8571653.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar