lördag 19 februari 2011

Alla dessa mesar

Satt och funderade och reflekterade över trafiksituationen på väg hem och kunde snabbt konstatera att det är faktiskt bara jag i detta land som kan köra bil!
Jag kör snabbt och effektivt, glider som en ål genom köer och trafikkaos. Jag är en skicklig bilförare helt enkelt!
När jag tittar mig omkring ser jag bara en massa taffliga trafikanter som ligger och sniglar sig. Tar upp plats och inte fattar vad som gäller eller hur man visar hänsyn. Alla dessa slökorvar som ligger i 50 i stan hur tänker de egentligen? Om det är någorlunda öppen gata så får man väl se till att blåsa på. Jag har inte lust att tillbringa all min tid med att ligga bakom någon mesig typ som inte hittar gaspedalen.
Och alla dessa idioter som skall hålla på och blinka med sina lampor. De orange lamporna på sidan används för att visa att jag har extra bråttom och att det är bäst att flytta sig. Så är det utrett! Att hålla på och blinka till höger och vänster skapar bara förvirring. Om någon tvunget måste få reda på vart jag är på väg så kan de gott ringa. Jag håller alltid mobiltelefonen i handen, om jag inte håller på att skicka sms. Då använder jag båda händerna till telefonen och styr lite coolt med knät.
Någon nämde att man skall stanna vid övergångsställen och rödljus. Fullständig idioti anser jag. Jag värnar om miljön och vill inte stå stilla med bilen i onödan.
Ett annat störningsmoment är alla dessa linjer som går kors och tvärs. Streck och heldragna hit och dit. Oerhört irriterande.
När jag ändå håller på med trafikutbildning så måste jag även kommentera motorvägskörning. Att ligga i 110 i vänsterfilen är ett brott! Där skall jag kunna köra i 180 utan att behöva bromsa eller sakta in. Men jag har ett effektivt sätt att visa dessa snigelförare vem som bestämmer. Jag kör i full fart tills jag bara är ett par meter bakom. Då bromsar jag in hastigt och blinkar med helljuset. Det skall väl lära dem ett och annat.
Jag säger bara det: Håll er undan och lär er köra bil som jag!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article8592318.ab
http://www.aftonbladet.se/bil/collin/article8565437.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar