tisdag 23 augusti 2011

Integration för alla

Det är märkligt hur historielösa en del människor är. Att samma idiotiska fel och misstag kan upprepas om och om igen bara för att man inte orkat titta lite i backspegeln.
Titta på alla dessa människor med sina olika fobier mot är det ena än det andra. Islamofobi, antisemitism, rasism och allt vad det heter. Tänk om de lärt sig något av tidigare idioter, då skulle vi haft ett mycket trevligare samhälle.
Det finns inget som binder ihop en grupp så mycket som ett yttre tryck. Det kan man konstatera genom att läsa vilken historiebok som helst. Vill man att folk skall sluta sig samman så sätt press på dem och utsätt dem för förföljelse. Då får man en homogen grupp med ett starkt hat mot omgivningen.
Om man nu har så stora problem med t.ex. islam att man måste bilda partier och skriva förvirrade inslag på tidningarnas kommentarsfält så borde man anamma den allra enklaste av teorier, nämligen att bara acceptera förekomsten och inte försöka ta bort den.
Det finns inget så avväpnande som att tolerera en annan människa och dennes tankar. Låt folk ha vilken tro de vill. Till slut kommer islam att vara en lika uddlös religion som kristendomen. Vanliga tänkande människor låter inte en tro stå över vad som är känslomässigt rätt eller fel. Sedan spelar det inte någon roll om man är kristen, muslim, jude eller något annat. Har man friheten att tänka och inte tvingas in i något sammanhang så kommer de slutna grupperna att lösas upp och man får en verklig integration. Och det gäller inte bara religioner.
DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar