torsdag 5 januari 2012

För talad i tiden

Det är fasligt vad det skrivs om kungen och hans familj. Svenska folket måste ha ett sjukligt intresse för dem.
Nu pratas det i SvD om att medierna skulle be kungen om ursäkt för deras skriverier. Madeleine Leijonhufvud är oerhört upprörd och pratar om förtal av i huvudsak Silvia.
Jag kan hålla med om att journalister skriver precis vad som helst bara det säljer. Någon pressetik har vi inte haft på många år. Journalistkåren verkar tro att de står över allt och alla och att läsarna verkligen är intresserade av om någon så kallad kändis har lik i garderoben eller rost i kalsongerna.
Betald?
Men problemet med vår till stor del usla journalistkår kan inte enbart lastas journalisterna. Vem köper tidningarna? Vem tittar på alla papparazzi fotografier?
Någon betalar för att det skrivs och fotograferas precis vad som helst. Är det du? För det kan väl inte vara jag? Jag kan väl inte ta ansvar för det?

Som vanligt är det fantastiskt att läsa kommentarerna till artikeln. Det går inte många minuter innan frågan vänts till att gälla svenskar och invandrare. Det "konstateras" att Victorias och Daniels barn kommer att vara svenskar medan resten av kungahuset är invandrare eller något i den riktningen. Ärligt talat var det så dumt att jag inte orkade läsa så noga. Dessa skriverier är precis som de dåligt uppbyggda historierna om kungen en böld som borde tappas på var.

Men ett sätt att lösa hela problematiken med kungafamiljen vore ju att avskaffa monarkin.....
ExpressenSvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar