fredag 29 juli 2011

Gillar Aftonbladet olika?

Öppet brev till Aftonbladet angående det pågående världsscoutlägret, Jamboreen, på Rinkabyfältet utanför Kristianstad.

Jag blir väldigt förvånad när jag tittar i er nättidning. Nästan 40,000 personer från hela världen samlas i Sverige i 10 dagar till en enorm manifestation för fred, gemenskap, vänskap och tolerans och ni har totalt skrivit 4 artiklar om det varav 2 om mässling.

För att vara en tidning som pratar om att ”ni gillar olika” så är det förbluffande att ni inte hårdbevakar detta arrangemang!

Som en motpart till det fruktansvärda terrordådet i Norge har människor i alla kulörer och med en massa olika religioner samlats för att visa hur det går till att leva tillsammans. Visa att det kan fungera alldeles utmärkt att ha fantastiska upplevelser och väldigt roligt ihop oberoende av etniska eller kulturella skillnader.

Det blir nästan patetiskt att se er skriva om ”att gilla olika”. Det känns tomt och innehållslöst och i mina ögon verkar det som om ni enbart använder kampanjen för att få några billiga poäng genom att spela på moralbegreppen. När ni nu har en verklig chans att visa, skriva och berätta om en organisation som verkligen gillar olika och ständigt verkar för det så tar ni den inte. Det är sorgligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar