onsdag 29 december 2010

Snösvängen

Så har vi snö i Malmö. I en artikel i sysvenskan uttalar sig Eva Svenning på gatukontoret "Man får ha spade med sig och skotta så att man kommer till. Hade reglerna respekterats hade det blivit mycket enklare för alla" med anledning av att många bilister blir bötfällda för att de inte kan parkera korrekt.
Det är givetvis så att räddningstjänsten och även övrig trafik måste komma fram. Ställer man sig så oansvarigt att man blockerar vägar eller påfarter så skall man ha en saftig bot.
Men, de rigida tjänstemännen på gatukontoret gömmer sig bakom sina paragrafer och bötfäller även de som kanske står felaktigt parkerade men som definitivt inte utgör något hinder för någon. I en klurig situation måste man vara beredd att ha ett visst överseende. Enligt sin egen hemsida säger gatukontoret att de skall verka för att trafiken flyter smidigt och att utryckningsfordon kan komma fram. Men så gör det då och acceptera ett visst mått av flexibilitet!
Det är som vanligt pengarna som styr. Parkeringsböter är en stadigt växande intäkt.

Många har förslag om att arbetslösa skall skickas ut för att skotta. Det är väl inte så dumt, förutsatt att de är friska nog. Bror Duktig påpekar då att det finns regler att följa och man kan inte göra hur som helst.
Man kan väl inte bara acceptera att "regler och öronmärkta pengar sätter käppar i hjulen". Då får man ju se över reglerna och möjligheterna att ta bort öronmärkningen. Det är ju inte så att dagens situation är unik. Det uppstår problem hela tiden som måste lösas med okonventionella metoder. Att nöja sig med ett det går inte för att vi har regler är de rigidas och idéfattigas svar på alla problem. Vi har snö på vintern, översvämningar på våren och bränder på somrarna. Friska människor kan hjälpa till i dessa situationer. Inte som brandmän eller som ersättning för andra yrkesgrupper men som hantlangare eller i dagens läge som skottare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar