torsdag 29 december 2011

Årsavslut 2011

Så är det dags att summera 2011. Ett år då det hänt väldigt mycket både i Sverige och runt om i världen.

Elpriserna har varit en följetong hela året. Vi har haft rekordhöga priser och stillastående kärnkraftverk. Idag är det bara Ringhals 2 som står helt still och Ringhals 1 går på 80%. Övriga 5 går för fullt. Det blir minsann 83% av den totala kärnkraften som fungerar. Snart kommer vi upp i nivå med Finland. Tur att vi fått indelning i elprisområden så priserna i södra sverige inte blir för låga.

USA har tagit hem sina trupper från IRAK och nu hotar inbördeskrig. Det har varit en väldigt lyckad insats. Saddam är ju borta och....ja inte så mycket mer. Men USA fick sin olja i alla fall. Nu har de lärt sig att utvinna olja effektivt ur sand och skiffer på hemmaplan. En slump?

Den arabiska våren, eller året, har svept över nordafrika och mellanöstern. Fantastiskt modiga människor har störtat ett antal diktatorer och skakat om andra rejält. Visst är det konstigt att dessa muslimska fanatiker vill ha ett mer demokratiskt samhälle? Alla förståsigpåare i sverige och europa säger ju att alla muslimer är farliga och bara vill förslava oss stackars västerlänningar. Får inte det att gå ihop men SD kan säkert bena upp problemet med sin skarpa logik.

Den ekonomiska krisen har slagit till ordentligt under året. Grekland har nästan gått i konkurs. Italien och Spanien ligger illa till. Frankrike är på väg utför. Här hemma i Sverige klarar vi oss jättebra eftersom vi har europas bästa finansminister, Herr Borg. Det säger i alla fall Times att han är. Och regeringen. Jag är tveksam till om människorna i fas 3 och andra som av olika skäl har det tufft håller med. Men det är smällar de får ta. Så länge jag slipper FK och kan fröjdas med jobbskatteavdrag så är det lugnt. Hoppas bara att jag inte blir sjuk. Då måste vi ändra politiken.

I nordkorea har en diktator dött och kommer att ersättas med en ny. Så bra att vissa saker är beständiga. Det nordkoreanska folket måste se fram emot detta. Vad är lite svält mot att kunna leva under förtryck.

Men en del saker har varit bra. Tittade på "hjältegalan" och det är skönt att se att många människor gör helt osjälviska insatser för att hjälpa andra. Det är stort och ger hopp om framtiden!

Och så har vi fått Wordfeud!

 Jag önskar ett gott nytt år till hela världen. Låt oss försöka avsluta 2012 lite bättre än 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar